facebook twitter png ile ilgili görsel sonucu

Sorular ve Cevaplar

Resim kursunda neler öğreneceğim?

Özel yetenek sınavlarıyla liselerin veya üniversitelerin ilgili bölümlerini kazanmak isteyen tüm öğrencilere resim çizme tekniklerinin öğretildiği kurs programı pek çok çalışmadan oluşmaktadır.

Perspektif, ışık ve gölge, iç ve dış mekana yönelik çizimler, tonlama ve hacim, geometrik formlara yönelik çalışmalar, anatomi alıştırmaları, ölçü alma teknikleri, objelere yönelik çizim çalışmaları, karakalem ve suluboya teknikleri, doku çalışmaları gibi teknik ve uygulamalı eğitim süreçlerinin yer aldığı resim kursuna kendini bu alanda geliştirmek isteyen herkes katılabilmektedir.

Sanat tarihine yönelik derslerin de yer aldığı kurslarda bu alanda profesyonel eğitmenlerden destek alacak, kendinizi geliştirme fırsatı yakalayacak ve üniversite sınavlarında başarılı bir sonuç elde edebileceksiniz.

Resim kursunu tamamladığımda hangi sertifikaları alacağım?

Pek çok kurs katılımcısı, resim kursunu tamamlaması halinde kurs eğitmenleri tarafından verilen başarı sertifikasıyla ödüllendirilmektedir. Kursların size en önemli getirilerinden biri de sınavlarda başarılı olmanıza olanak sağlamasıdır. Böylelikle hem özel hem devlet üniversitelerinde kendinizi en iyi şekilde geliştirebileceğiniz gibi yurt dışında adınızı duyurma fırsatı da elde etmiş olursunuz.

Resim Kursunun Sağladığı Olanaklar Nelerdir?

Resim kursuna hem yeni bir hobi edinmek hem de sınavlarda başarılı olmak için başvurabilmektesiniz. Üniversitelerin Güzel Sanatlar Fakültesi, Seramik, Heykel, Sahne Tasarım ve Plastik Sanatlar gibi alanları başta olmak üzere resim öğretmenliği, sanat tasarımı, çizgi film ve animasyon gibi alanlarda da kendinizi geliştirebilirsiniz.

Özellikle resim alanında başarılarını kanıtlamak isteyen her katılımcıya başarılı olma imkanı sunan kurslarda kendi serginizi oluşturabileceğiniz gibi yurt dışında da adınızı duyurabilmektesiniz.

Tiyatrolarda, animasyon stüdyolarında, resim stüdyolarında, moda ve tekstil alanında pek çok iş imkanı bulunan resim kursunda yeteneklerinizi keşfederek kişisel gelişim sürecinize yönelik başarılı sonuçlar elde edebilirsiniz. Moda-tasarım ve Reklam-Grafik gibi alanlarda yurt dışında eğitim almanız yolu resim kurslarından geçmektedir.

Resim Kursunun Süresi Nedir?

Uygulamalı eğitimlerin ön planda olduğu resim kursu minimum 6 ay ile 1 sene arasında değişen ders programlarını kapsamaktadır. Öğrencinin başarılı olmak istediği alana göre farklılık gösteren bu çalışmalarda çocuklar için de ders programları hazırlanabilmektedir. Sabah ve akşam sınıflarında, 2 ile 3 saat arasında değişen bu eğitimlerde öğrencilerle birebir çalışmalar yapılmaktadır.

Güzel Sanatlar Lisesi’nde okumak isteyen öğrenciler için çalışma programının süresinde farklılıklar görülebilmektedir. Kursa katılacağınız il veya ilçeye göre de değişebilen bu süreçlerde öğrencinin yetenekleri ve yetenekleri uygulama biçimi de kursun hızlandırılmasına veya normal seyrinde ilerlemesine neden olabilmektedir.

Resim Kursuna Başlama Yaşı Nedir?

Kursa katılmak için belirli bir yaş aralığında olmanız gerekmemektedir. Pek çok kurs firması, çocuklar için de resim tutkusunu pekiştirebilecekleri çalışma programesli olma kavramıyla doğru orantılıdır.

Hangi Resim Kursuna Gitmeliyim?

Resim kursunu seçerken öncelikli olarak size en yakın ve fiyat bakımından en uygun kursları tercih etmelisiniz. Eğitmenlerin diplomalı olması, kişisel gelişiminize katkı sağlayacak unsurlardan biridir.

Teknik donanım bakımından yeterli, güncel anlatım metotlarını tercih eden ve öğrencileriyle birebir ilgilenen resim kurslarında eğitim almanız tavsiye edilmektedir.

Resim Kursuna Gitmek Için Yetenekli Olmam Gerekir Mi?

Kursa katılan herkes, resim yapma teknikleri hakkında bilgi sahibi olabilmektedir. Bu sürecin ardından bilgilerinizi pratiğe dökmek için özel bir yeteneğe sahip olmanız gerekmemektedir. Resim yapma yeteneği bu süreci hızlandıran, hayal gücünü ön plana çıkaran bir etmen niteliği taşır. Resim kursunda başarının sırrı, istekli olmak ve eğitmenlerinizin sizler için hazırladığı çalışma programlarına göre hareket etmekten geçer.

Sanatın Sokaktaki Hali Street Art

Resim sanatının tarihi insanoğlunun kendini ifade etmek amacıyla  kullandığı duvar resimleriyle eş değer diyebiliriz. Sokak sanatının tam olarak ne zaman ortaya çıktığı bilinmese de onun tarihinide duvar resimleriyle eş tutmak yanlış sayılmaz.

 

Yeteneğim olup olmadığını bilmiyorum, yine de resim kursuna katılıp güzel resim çizebilir miyim?

Resim yapabilmek ve istediğiniz şeyleri çizebilmek için illa ki yetenekli olmanıza gerek yok, yalnızca derslerde verilen çalışmaları evde de tekrar etmeniz yeterli olacaktır. Eğer ki çalışmalarınızda düzeni sağlarsanız sizde zamanla iyi bir ressam adayı olabilirsiniz!

 

Ne kadar sürede güzel resim yapabilirim?

Bu sorunun cevabı aslında doğrudan doğruya ne kadar çizim çalışmaları yaptığınızla ve gelmek istediğiniz konumla alakalıdır. Ancak resim kursu izmir derslerimizde temel eğitim sürecimiz 12 hafta olarak belirtilmektedir. Resim derslerinde 12. haftayı geride bırakmanızın ardından, kursa da düzenli katıldıysanız güzel çalışmalar ortaya koyabilirsiniz.

 

Resim çizmek zor diyorlar, yapabilir miyim?

Sizce de artık herkesin söylediği klasik sözleri bir kenara koymanın zamanı gelmedi mi? Herkesin her konu hakkında farklı görüşleri olabilir, bu konuda önemli ve öncelikli olan görüş sizin düşünceniz! Eğer siz karar verdiyseniz birebir olarak hazırlanan resim kursu eğitim programımızla kısa süre içerisinde güzel resim çizmeye başlayabilirsiniz!

 

Resim kursunuz hangi dallara ayrılıyor?

Resim eğitimlerimizde yağlı boya, guaj, karakalem, kuru boya, sulu boya, pastel boya, illüstrasyon alanları bulunmaktadır, sizde istediğiniz resim dalından eğitim almaya başlayabilir ve isteklerinize yönelik bir çalışma alabilirsiniz.

 

Resim malzemeleri çok pahalı mı?

Resim malzemeleri konusunda marka olarak çok çeşitliliğin olmasından dolayı fiyatlar değişiklik göstermektedir, ancak eğitmenlerimizden marka önerisi alabilir ve sanat merkezimize temin ettiğimiz yerlerden resim malzemelerinizi ucuza temin edebilirsiniz.

 

GELECEĞİNİZE YÖN VERİN
Kurslarımız iç mimarlık, moda tasarımı, resim ve grafik alanlarında, çizim yoluyla yetenek sınavlarına hazırlık  Hafta içi ya da hafta sonu eğitimlerimizle Gelin geleceğinizde bulaşalım.
İster hobi amaçlı, ister eğitiminize katkı amaçlı olsun resim alanında ilerlemenize büyük katkı sağlayan resim kursu ile kendinizi çok daha fazla geliştirebilirsiniz.
Hangisi Sizin Geleceğiniz

RESİM YAPMANIN ÇOCUK GELİŞİMİNE FAYDALARI

Bol renkler kullanarak resim yapmak çocuğa sağ ve sol beynin birlikte çalışması, konsantrasyon gücü ve öz güveninin artması gibi birçok olumlu etki sağlar.Çocuklar, duygularını oyun oynarken ya da aile bireylerinin katıldığı bir hikaye okuma saatinde sordukları sorularla açığa vurabilirler. O gün hangi olaylara çok sevindi veya üzüldü, kimlere öfkelendi, annesinin hangi tavırları onu incitti yahut mutlu etti vs… Çocuklar için kendini ifade etme biçimlerinden birisi de resim çizmektir. Beyaz bir kağıt, suluboya ya da pasteller, kaliteli ve bol renkli olmak şartıyla çocuğun sağ ve sol beyin, bölümlerini çalıştırmakla kalmaz, sıkıntılarını açığa vurmasını, güçlü bir konsantrasyona kavuşmasını, daha mutlu ve öz güvenli bir birey olmasını kolaylaştırabilir.

RESİM YAPMAK SADECE ZEVKLİ BİR UĞRAŞ MIDIR?

Çocuğun algı, beceri ve yaratıcı gücünün bir göstergesi olarak ortaya çıkan resim etkinliği aynı zamanda duygusal ve sosyal eğitiminin belirleyici bir unsuru olarak da görülür. Resim yapmak çocuklar için sadece bir faaliyetten ibaret değildir. Beraberinde birçok faydası vardır. Resim sanatı, özlem, duygu ve düşüncelerin belli estetik kurallar içerisinde iki boyutlu bir düzlem üzerine yansıtıldığı sanat dalıdır. Ressam Melike Solmaz resim yapmanın çocuklar için faydalarını şu şekilde anlatıyor.

Göz-el koordinasyonunu sağlar

Öz güven oluşturur

Kişiliğini, arzularını, kaygılarını yansıtır

Resim deşarj olma aracıdır

resim kursu çocuklar için faydaları ile ilgili görsel sonucu

Çocuklar Gelişimin Resmini Yapıyor
Çocuğun resimle ilk buluşması genellikle merak ve oyun oynama isteğinin sonucunda ortaya çıkar. Çocuk, eline geçirdiği kalemi veya boyayı uygun bir yüzeyde hareket ettirerek iz(ler) bırakır. Kendiliğinden veya taklitle keşfettiği bu oyun oldukça hoşuna gider. Çocuğun ilk çizgileri, belli bir plan ve düzen çerçevesinde gerçekleşmez. Motivasyon gerektirmeyen ilk çizgiler ve karalamalar çocuğun motor ve zihinsel gelişimine bağlı olarak gelişerek değişir. Sanatsal başlangıcın ilk unsurları, ileri-geri ve dairesel hareketlerle ya da kalem ucuyla yüzeye vurularak ortaya çıkar. Bu ilk …
Şekil ve Çizgilerde Gizli Kişilik Analizi
Resim, çocuk psikolojisinde olduğu kadar klinik psikolojide de önemli bir yere sahiptir. Klinik psikolojide hem tanı koymada hem de tedavi sürecinde çocuk resimlerinden yararlanılmaktadır. Ayrıca kişiliğin değerlendirilmesinde de resimlere başvurulmaktadır. Çocuk olumsuz deneyimlerini, bastırılmış isteklerini resim yoluyla dışa vurur. Bilinçaltında yatan ve çocuğa baskı yapan özlem ve dürtüler, sembollerle resme yansır. Sözel olarak anlatılamayan her şey, figüratif olarak ve çizgilerle ifade edilme olanağı bulur.
Annenin gülüp geçtiği bir resim, çocuğun dünyasında gerçektir. Unutulmamalıdır ki, çocuğun resimlerindeki her çizginin veya noktanın altında simgesel bir anlam olacak diye bir yargı yoktur; çünkü çizimlerdeki bazı desen ve figürler herhangi birşeyi temsil etmeyebilir. Çocuk, o resmi ya güdüsel olarak yapmıştır ya da karşısındaki bir nesneyi bire bir taklit/kopya etmeye çalışmıştır. Çocuk resimlerinde genel değerlendirmelere varılabilecek kurallar yoktur. Sadece resimlere bakarak çocuk hakkında çeşitli yargılara varılamaz. Resimleri kahve falına bakar gibi resimleri yorumlayanlar hiçbir zaman doğru sonuçlara ulaşamazlar.

 

Yaşa Göre Resim ve Çizim Becerisi
2 yaşında: Yuvarlak, ileri geri karalamalar ve irili ufaklı noktalar ortaya çıkar. Konuşabilen çocuklar bu çizgileri anlamlandırabilir; bildikleri ve sevdikleri hayvanlara veya nesnelere benzetebilirler.
3 yaşında: Çocuğun çizgilerinde amaç belirginleşir ve kontrollü hareketler görülür. İnsan resmi olarak sadece yuvarlak baş çizilir ve başın içine iki göz ve ağız konulur.
4 yaşında: İnsan figürü olarak genellikle çöp adamlar çizer. Baş kısmına kol ve bacaklar ekleyerek resmi tamamlamaya çalışır. Çok nadir olarak gövdeyi yapar. Bununla beraber evler, ağaçlar ve rengarenk çiçekler yapabilir.
5 yaşında: İnsan figürü yapmaya devam eder. İnsan figüründe artık bütün organlar eksiksiz görülebilir. Çocuk, yapacağı resmin konusunu önceden tasarlar. Resim yapma konusundaki sınırlarını bilir ve yapamadığı şeyleri itiraf eder.
6 yaşında: Kağıt kullanımında ustalık görülür ve mekana yerleştirilen nesneler gerçek oranlara oldukça yakındır. Birbirinden farklı insan resimleri ve nesneler yapılır. Resimler daha ayrıntılı ve özen gösterilerek çizilir. Bir nesnenin arkasında bulunan şeyler görünüyormuş gibi çizilir. Örneğin ata binmiş bir insanın, atın diğer tarafındaki ayağı görünüyormuş gibi çizer.
Click to comment

Leave a Reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

To Top